Onze club


In de maand januari van het jaar 1996 werd onze club opgericht onder impuls van Dirk Heyerick en Jean-Pierre Callens met stamnummer: 71995009 als SC Astene.

Ons eerste clublokaal werd het sporthotel “De Ceder” tevens één van de sponsors van het eerste uur. Met steun van ‘Bouwbedrijf Dirk Heyerick’ en ‘P&V Verzekeringen’ werd een zeer solide club opgebouwd en de kilometers schoven voorbij. Daarbij werden tevens een paar organisaties op touw gezet. Onze jaarlijkse wielerwedstrijd voor nieuwelingen en juniors rond Astene kermis was steeds een succes, ook onze jaarlijkse cyclocross mocht er best zijn.

Maar tijden veranderden en in 2001 werd het geweer van schouder verwisseld met andere sponsors en een nieuw clublokaal. ‘Fietsen Godefroot’, ‘Bouwmaterialen Geert Van De Ginste’, ‘Drukkerij De Muyter’, ‘Quadrifinish Nv’, ‘Project-management Keirsebilck & Co’, ‘Taverne De Nieuwe Wachtzaal’ en natuurlijk ‘Dirk Heyerick’ gaven onze vereniging een nieuw elan, een aangepaste uitrusting. We gingen door het leven als de “roze renners van Astene” omdat de gelijkenis met de kleuren van het Duitse Team Telekom niet ver af was.

Na het onaangekondigd afscheid van de hoofdsponsor en een kordate aanpak van het bestuur werd, na de viering van ons tienjarig bestaan, uitgekeken naar nieuwe sponsors en werd de kledij volledig vernieuwd. Nieuw in 2006 waren onze sponsors ‘Yvelinck Nv’ en de oude getrouwen ‘Dirk Heyerick Bouw Nv’, ‘Bouwmaterialen Geert Van De Ginste’ en ‘Taverne De Nieuwe Wachtzaal’.

Eind 2010 vervielen de bestaande sponsorcontracten. Een aantal oude getrouwe sponsors verdwenen maar werden vervangen door nieuwe enthousiaste sponsors zoals garage-carrosserie Marc Dhaene NV , Alg. Bouwwerken Rudi Vaneeckhaute Deinze, Algemeen Installatiebedrijf ESVPCreative uit Ertvelde en clublokaal Eetcafé de Wachtzaal bleven op post. Dit was voor het Bestuur de gelegenheid om, met de ganse club, in een totaal vernieuwde clubkledij aangeleverd door Champion Systems, het 15 jarig bestaan van de club te vieren.

Eind 2015 waren we alweer toe aan een nieuwe uitrusting wat gepaard ging met de komst van nieuwe sponsors. Fietreisorganisator “Kortweg”, koffiemachine-leverancier “Limarc”, fietsenzaak “ Godefroot” en cateringbedrijf “Baveco” waren de nieuwe sponsors. Samen met de trouwe sponsors garage-carrosserie “Marc Dhaene” en eetcafé-taverne “ De wachtzaal” werd het jubileumjaar 2016 gestart. “20 JAAR clubgeschiedenis sportcomité Astene” waar de club terecht trots op is!!!

En alweer 4 jaar later was het alweer tijd om de clubuitrusting te vernieuwen.
Hierbij mochten we “GMP” en “Shopping Driespoort” verwelkomen; andere trouwe sponsors “Eetcafé-taverne De Wachtzaal”, “Baveco”, “garage-carrosserie Marc Dhaene” en “fietsenzaak Godefroot” bleven op post.
Om onze dames in de schijnwerpers te zetten, kregen zij hun uitrusting in passende kleur 🙂

In 2021 (volop in Corona-tijd) hebben bestuursleden Jean-Pierre, Serge en Wim te kennen gegeven dat ze hun bestuursmandaat ter beschikking stelden.

In 2022 neemt het de club een nieuwe start met een vernieuwd clubbestuur:
– Voorzitter Kristof
– Ondervoorzitter Dirk
– Secretaris Ilse
– Penningmeester Bart
– PR Eddy


Elk jaar organiseren wij onze Jan Filliers VTT – een winter mountainbike, waarop we de laatste jaren meer dan 1.000 deelnemers mochten verwelkomen.